Uilefeesten Markegem

Printen
legebalkvoornieuwsbrief
hoofdingvoornieuwsbrieffrans
Nieuwsbrief n°13 - 23 oktober 2017

Hello Bezoeker,

Het is moeilijk te geloven, maar het is nog maar eens voorbij. De Uilefeesten, editie 2013, zit er alweer op. Of is het ‘zitten er al weer op. Normaal ben ik tamelijk sterk in de Nederlandse taal, zowel qua grammatica als spelling, maar dit keer zijn de details die ik gebruik in de taal van Albrecht Rodenbacht volledig bijkomstig. En daar is maar één reden voor: we kunnen de editie van 2013 opnieuw geslaagd noemen.

Méér dan geslaagd. En daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is dat de weergoden ons andermaal gunstig gezind waren. Onverklaarbaar hoe een weerbericht kan veranderen op enkele dagen, wat zeg ik, enkele uren tijd. Op zaterdag vielen de temperaturen al mee, maar op zondag zouden we regen, regen en nog eens regen krijgen. Maar op zondagmorgen waren alle ‘Frank Deboosers’ het eens: het zou tegen de middag droog worden, de hemel zou opklaren en de Uilefeesten zouden hun tweede dag kunnen inzetten onder een stralende zon. En zo geschiede dit…

De tweede reden is eigenlijk véél eenvoudiger. Namelijk: U, ja U, was een fantastisch publiek. Dank u wel. Er zijn hiervoor veel te weinig woorden ! Jullie enthousiasme, de aanmoedigingen, de complimentjes. Je zou voor minder een traantje weg pinken. Dank uw wel !!!

Vandaag doet niets in de Brouwerijstraat nog denken aan de Uilefeesten. Of toch wel. Na samenspraak met medewerkers en bestuur hebben we besloten om de rij vlaggen van Uilegem nog enkele dagen te laten staan als eerbetoon aan onze medewerkers, onze sponsors, maar vooral aan u: onze bezoekers. Want jullie zijn ons dierbaar. We willen jullie koesteren zolang er Uilefeesten zijn. Zolang we het zien zitten om dit te organiseren voor jullie. Daarom zijn jullie aanmoedigingen en jullie complimentjes ons zo dierbaar.

En dan een laatste vraagje: tot volgend jaar ? Voor een nieuwe thema, nieuwe feesten en vers, jong enthousiasme. Tot volgend jaar !

Groetjes,

Geert.