Uilefeesten Markegem 2014

Printen
legebalkvoornieuwsbrief
hoofdingwebsite2014 Medium
Nieuwsbrief n°19 - 23 oktober 2017

Het vernieuwde Uilegem : schitterende locatie, schitterende acts, schitterende mensen…

Dit keer zat het weer niet mee. Alhoewel de fietstocht grotendeels doorging in tamelijk goed weer, kregen we de dagen vooraf nogal wat water te verwerken. Er zijn leukere zaken dan in de regen alles aan- en afvoeren, daarbij een ongerustheid moeten ondergaan door wat zou kunnen volgen.

Maar je moet positief denken en weten dat de bezoekers van de Uilefeesten van geen kleintje vervaard zijn. Is het koud, dan trekken ze een extra trui aan. Is er regen, dan is er toch een regenjas of een paraplu. Of ze trekken al dansend de tent binnen tot de regen over gaat.

De fietstocht ging over 28 km landelijke wegen, daarbij bijna nooit de kerktoren van Markegem uit het zicht verliezend (spreekwoordelijk dan…). De meesten genoten van de geneugten des levens en lieten zich niet opjagen door dreigende onweerswolken.  Schuilen kon dan ook gemakkelijk bij de familie Wolfcarius alwaar de perenselfies schering en inslag waren. Oh ja, als jullie perenselfies hebben, wil ze dan posten op de faceboopagina van de Uilefeesten…

En dan ’s avonds…

Iedereen (nu ja, bijna iedereen) genoot van de nieuwe locatie en van het eten dat opgedeeld was in 3 gerechten. Jammer van de koude, maar door de opstelling van de tenten viel dit al bij al nog mee. Met een pasta in de ene hand en een primus in de andere werd er toch gedanst. Koud of niet... Maar daar zal het optreden van ons aller Woestie niet vreemd aan geweest zijn ! Het werd een fuif zoals een fuif moet zijn. En zeggen dat dit alleen in Uilegem, kan zou overdreven zijn, want de fuivers komen niet alleen uit Markegem, maar ook uit Dentergem, Wakken, Oeselgem en omliggende. We zijn hen dan ook dankbaar voor zoveel enthousiasme, voor zoveel sfeer !

Een welverdiende maar heel korte nachtrust…

Na een 3-tal uurtjes in de slaapzak te hebben doorgebracht, konden we niet anders dan opnieuw in actie komen, al moeten we zeggen dat het met veel plezier was. Een croissanke, een chocolade- of boterkoekse en een roereitje vers uit de pan smaakten zo lekker en gaven ons genoeg energie om dag 2 aan te vatten in een optimale sfeer. De zon was van de partij en de verse aardbeien die we kregen van Leen en Dominiek smaakten overheerlijk en gaven ons een zomerse boost die ons vandaag alvast niet meer zou loslaten.

Het werd al snel middag…

… en de eerste bezoekers kwamen een kopje speciale koffie proeven. Helaas moesten ze het stellen met gewone koffie, want de geprogammeerde koffiebar bleef namelijk leeg omdat koffiebranderij Van den Poel uit Sint-Baafs Vijve ons schandelijk in de steek liet. We zijn niet rancuneus, maar dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken en zullen dit niet licht vergeten.

Gelukkig was er het streetball tornooi dat in magnifieke wijze in goeie banen werd geleid door Koen en Kurt. Uiteraard zijn zij de specialisten op dit vlak en bouwden zij eigenhandig een schitterende arena waar een 8-tal ploegen het tegen elkaar opnamen. De toon was gezet, het zou een leuke, entertainende namiddag worden.

En entertainment kwam er in overvloed. De Brazilianen van Obá Guiné gaven het ritme aan en toonden zich ware meesters van de capoeira of Braziliaanse gevechtsdans. Die jongens deden spontaan mee met onze eigen opgezette limbodemo. Samen met de allerjongsten gingen ze vlotjes onder de laagste lat. Die allerjongsten lieten daarvoor even de springkastelen en het speelplein achter zich, niet het oog verloren door hun ouders, die vanop hun stoel, glimlachend, hun kleine ukken zagen genieten.

Het Fifa 2014 scherm ging nooit in pauze en de schminkstand die onze meisjes hadden opgezet zat constant vol met kinderen die zich lieten omtoveren tot spiderman of hun gezichtje een uilenmasker lieten aanmeten. Hoe toepasselijk. Vele meisjes lieten zich hun nageltjes een braziliaanse vlag aanmeten. Hartverwarmend…

Hits, rock & roll, meezingers…

Traditioneel sluiten we de Uilefeesten af met een coverband. Dit jaar waren dit er twee. Het is moeilijk om mannen als Vanairs te overtreffen, toch zeker in Markegem. Vanairs die trouwens op 4 oktober hun 20-jarig bestaan viert in het JOC in Dentergem, zijn door de jaren heen zo ingeburgerd in Uilegem, dat we niet anders konden dan op zoek gaan naar topgroepen. En we denken dat we die gevonden hebben.

Aces High, met Markegemnaar Philip Demeulemeester in hun rangen, mocht de spits afbijten. Geruggesteund door getalenteerde muzikanten, zangers en zangeressen (trouwens proficiat aan de zwangere Evelien !) klonken melodieuze en soms harde rocknummers in Uilegem. Zijn we niet allemaal een beetje rock & roll ? En ja, voor mij persoonlijk een héél goeie nummerkeuze. Zonder twijfel een hoogtepunt !

En nog was het niet gedaan. De mannen van ‘Buiten Bereik’ maakten hun opwachting en toverden de feestzone om tot een Uilegems Sportpaleisje. Nederlandstalige hit na hit klonk door de zware installatie en deden menig bezoeker meezingen op de tonen van nummers van Marco Borsato, Clouseau, Will Tura en een pak andere Vlaamse of Nederlandse legendes. Man man, wat is het leven mooi…

Oei oei, wat was dat allemaal…

Als organisatie een circus als de Uilefeesten verplaatsen naar een nieuwe locatie is niet evident. Je bent de zaken gewoon zoals ze waren en kan je niet voorstellen hoe de toekomst er zal uitzien. Awel, ik denk dat de toekomst er heel mooi uitziet. De nieuwe locatie was een hele opkikker voor de organisatie. Met enkele graden meer en een droog weekend, denk ik dat Uilefeesten hét topevenement in de streek kunnen worden. Het was bij momenten overdonderend qua positieve reacties. We proberen alles op te nemen, ook de negatieve reacties, als die er al waren. En we proberen jaar na jaar beter te doen.

Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder de inbreng van een heleboel speciale mensen. Ik wil iedereen van het bestuur, alle medewerkers, onze echtgenotes, onze kinderen, vrienden, buren, acts, de mensen van de gemeente, én vooral onze bezoekers bedanken voor zoveel enthousiasme, zoveel bereidwilligheid, zoveel leuke, hartverwarmende momenten. Zonder jullie zouden er geen Uilefeesten mogelijk zijn.

Ik moet in ieder geval een beetje afkicken. Het weekend woog zwaar op mijn lichaam en geest, zoveel is duidelijk en ik ben ervan overtuigd dat ik daarbij niet de enige zal zijn.

Een traantje wegpinkend wil ik jullie vragen: tot volgend jaar ?

Geert.

 

P.S.: voor de foto's: ga naar de website...

 

affiche2014 Small