Uilefeesten 2016 waren een voltreffer !

Printen
  
hoofdingnieuwsbrief2016b
Nieuwsbrief n°29 - 23 oktober 2017

messagewall01   messagewall02

 

Hallo Bezoeker,

Het was een moedige beslissing. Terugkeren naar de oude, vertrouwde omgeving voor onze geliefde Uilefeesten. Een beslissing die getuigt van een flinke portie lef.

En we kunnen het nog goed uitleggen ook. Allemaal wisten we zeker wat er ging gebeuren, dit zo en dat anders, maar toen de feesten voor de deur stonden liepen we toch met het voltallige bestuur rond met een klein, bang hartje. Ongegrond zo bleek later. De editie 2016 werd een voltreffer !

De fietstocht werd een mooie rit. Volledig uitgestippeld en samengesteld door de nieuwe, jonge garde van het bestuur. Die gasten maken, samen met de oudere garde, van ons bestuur een nog dynamischer geheel. Dat ze uit het goede hout gesneden zijn hebben ze in ieder geval bewezen.

Maar het gaat hier eigenlijk niet over het bestuur, maar wel over u. Want u maakt van de Uilefeesten een gezellige bedoening, al heeft de herwonnen locatie hier ook het één en het ander mee te maken.

De sfeer zat er al snel goed in met de schitterende muziek gespeeld door Filip Piens. Die zou er ieder jaar mogen bij zijn. Filip bespeelt met een ongeziene volkse openhartigheid zijn publiek. Hij was een graag gezien gast die perfect de Uilefeesten in gang kon spelen.

Na een korte pauze lieten we de Royalty Busters op jullie los. Plaatselijke muzikale held was ditmaal Wim Vanpoucke die samen met zijn kompanen de feestzone moeiteloos in zijn greep hield. De opkomst was groot en de ambiance zat er in. Een kolfje naar de hand van Woestie, die (zoals we van hem gewoon zijn) meteen inspeelde op de situatie en er een topnacht van maakte. Maar het waren alweer jullie die bleven volharden, tot vroeg in de morgen.

Het vervolg van die morgen zou minder perfect verlopen. De aanhoudende regen- en plensbuien lieten de 1e rommelmarkt in Uilegem kompleet en letterlijk in het water vallen. Nochtans lieten de marktkramers zich niet uit hun lood slaan, en telkens de zon er door kwam zagen we toch wat volk opdagen, maar niet genoeg, zoveel was zeker. Toch hebben we veel bewondering voor de deelnemers.

Het weer moeide zich op die manier ook met het aperitiefconcert met ‘Yvie in ’t echt’. Yvie speelde met de nodige nonchalance zijn west-vlaams accent uit en bracht sfeer met liedjes over zijn jeugd en over zijn vrienden. Zelfs ik kwam ergens in het stuk voor en onze eigen Koen mocht even een duo vormen met Yvie. Ik denk dat we dit eens moeten overdoen. Yves verdient dit echt !

En daarna trok de hemel echt open. Onze engelbewaarders van weleer waren weer van de partij, de eieren hadden hun werk gedaan. Het werd een zonnige namiddag waar kinderen moeiteloos aan attractiehoppen konden doen. De springkastelen waren constant bezet, de funbus inclusief kinderdorp kon niet volledig benut worden wegens hier en daar te veel water, maar had toch genoeg potentieel om te kunnen boeien. Getuige daarvan waren de gekke fietsen en onze ‘messagewall’, waarvan je hier afbeeldingen vindt, laten jullie meegenieten van de soms grappig woordspelingen van onze jonge gasten.

Voor de meer volwassen bezoekers was er dan nog Andy Summer. Die liet het publiek meedraaien in een polonaise en een meezingsessie. Een duet met ‘alweer onze Koen’ kon niet ontbreken. Andy, een plaatselijke entertainer waar we hopelijk nog veel van zullen horen. Hij gaf in ieder geval het startschot voor een alweer ambiancevolle avond. Want toen we dachten dat het bijna gedaan was kwam er altijd maar meer volk opdagen. De nieuwe/oude locatie deed zijn werk als magneet voor alle Groot-Dentergemnaars die graag feesten. Woestie werd opnieuw aangesproken om nog enkele uurtjes de massa op te hitsen en hij deed alweer met veel kennis van zaken. Het werd opnieuw heel laat…

We kregen dit weekend te maken met heel wat emoties. Er was de angst voor de terugkeer naar de vertrouwde omgeving, er was de opluchting omdat de terugkeer een geslaagde zet bleek. De ontgoocheling bij de periodes met regen, de tevredenheid over de medewerkers en het bestuur. En er was ook de ontroering bij het loslaten van enkele oude rotten. Vooral dat laatste heeft me heel erg geraakt, want die emotie laat me niet los. Maar de jongens én het meisje van het bestuur hebben dit goed opgevangen. Ze laten voelen dat ze er zijn voor mekaar en ook dat is een emotie die me niet los laat.

In ieder geval wil ik iedereen bedanken. Bestuur, medewerkers, sponsors, artiesten en vooral ook jullie, want jullie maken prachtige Uilefeesten !

Wat het volgend jaar zal worden dat kan voorlopig niemand voorspellen. Maar dat de Uilefeesten niet dood zijn, dat hebben dit weekend alvast gezien. Laat ons daarom nog maar een beetje genieten van deze Sweet Sixteen en nog niet te veel denken aan volgend jaar.

BEDANKT !!!

P.S.: FOTO's KOMEN LATER NOG OP DE WEBSITE !

 

messagewall01   messagewall02