◄ Terug

2001 - het prille begin

CategorieUilefeesten
Gepasseerd zondag 26 augustus 2001 19:00
Evenement zaterdag 25 augustus 2001 14:00 - zondag 26 augustus 2001 23:59

affiche2001Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vonden er voor de eerste keer sinds 18 jaar nog eens Uilefeesten plaats in Markegem. Een verslag.

Wij hebben een prachtig jaar achter de rug met ons comité. Leuke en ontspannen vergaderingen. Op tijd een natje en een droogje. Iedereen was altijd bereid om inspanningen te leveren. Denk maar aan de prachtige reklameborden die rond Markegem geplaatst werden. Denk maar aan de reklameboekjes die verdeeld werden. Arbeid die niet mag onderschat worden.

Maar vooral de samenhorigheid van onze groep heeft mij getroffen. Daarom wil ik in de eerste plaats de mensen danken, die een heel jaar hebben samengewerkt om de Uilefeesten tot stand te brengen.

Soms kan er al eens iets mislopen en dan kan je niet anders dan ofwel hard ingrijpen, ofwel laten gebeuren. Je moet die dingen afwegen op enkele minuten, soms zelfs seconden. Achteraf weet je wel of je de juiste keuze gemaakt hebt.

Toen zaterdag tot vier maal toe de elektriciteit het begaf in de sporthal, kozen wij ervoor om niet hard in te grijpen. Dit bleek inderdaad de juiste keuze, maar dan vooral omdat La Cuenta onvermoeibaar bleek en dat ze beschikten over een eindeloos geduld, samen met een (muzikale) ingesteldheid die grenst aan het geniale. Bovendien toonden ze enorm veel respekt tegenover organisatoren en medewerkers, een respekt dat meer dan wederzijds kon worden genoemd.

Samen met een publiek dat niet wou opgeven en wou blijven dansen tot de laatste noot gespeeld werd, waren het vooral een energiek Vanairs en een buitengewoon La Cuenta die zorgden voor een geslaagde openingsdag van onze Uilefeesten.

Het vele en vooral harde werk van onze losse medewerkers het ganse weekend door is van onschatbare waarde gebleken. De laatste man kon zondagmorgen pas om 8.30 u naar huis, na een nacht van beulenwerk. Maar wie toen dacht dat de hardste noten gekraakt waren, die dacht verkeerd. De zon werd een schitterende medewerker maar bezorgde ons tevens een uitputtingsslag op zondag. Alle hens aan dek voor het verzamelen van parasols, maar ook om de drankvoorraden aan te vullen en te verdelen. Zondag zouden wij tot twee maal toe beroep moeten doen op onze leverancier om de mensen niet droog te laten vallen.

Het kon voor mij al niet meer stuk toen de jongens van de Flemish Opel Club in kolonne de Brouwerijstraat inreden. Het was een prachtig zicht, al die glimmende bolides die één voor één hun voorbestemd plaatsje innamen. Met 18 deelnemers alweer een bescheiden succesje.

De mensen van de Markegemse Dansgroep hadden hun beste uniform bovengehaald samen met hun beste danspasjes. Een energieke groepdie best veel respekt kreeg van de toegestroomde massa. Naar Markegemse normen konden wij zondag spreken van een ware overrompeling. Maar dat kon onze dansers niet uit hun lood slaan. Ook niet wanneer hun opvoering gedaan was en zij zich waagden aan onze volksspelen, met 109 inschrijvingen nog zo’n succes.

Ook de kinderen van Markegem kregen hun aandeel in onze feesten. Een heel terechte keuze ! Kabouter Plop had zijn handen vol om de kinderfuif in goeie banen te leiden en de mensen van de kindermaquillage toverden de gezichtjes van tientallen kleine mensjes om tot ware kunstwerkjes. De kinderen straalden, de ouders straalden en wij vanzelfsprekend ook.

Terwijl de worsten bleven bakken en de boterhammen werden verdeeld, zorgde 'Why Not ?' voor een waardige afsluiter. Zij haalden een repertoire boven om eindeloos van te genieten op een warme zomerzondagavond na een vermoeiend maar prachtig weekend. Iedereen was tevreden, de medewerkers, de artiesten, de kinderen, de ouders, de buren, de worstenbakker en de man van het bier. Maar vooral de inrichters ervaren een gevoel van voldoening en beseffen dat dit niet de laatste keer is geweest, maar dat zij vanaf morgen alweer aan het werk zullen zijn, om u allen volgend jaar minstens even mooie Uilefeesten aan te bieden.

Markegem heeft eindelijk weer een kermis, een volkskermis. De laatste noten muziek weerklonken laat, de laatste zingende stemmen pas veel later. Wie er nog bij was weet waarover ik het heb. (en misschien de buren ook … ?)

Bedankt Markegem, wij zijn fier op u, het is mooi geweest !

 
 

Alle datums

  • van zaterdag 25 augustus 2001 tot zondag 26 augustus 2001

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

op Facebook...

De Uilefeesten hebben ook een Facebookpagina. Klik op het logo...

 

logofacebook

Uilegem / de Schat / de Sleutel

schild

Deel onze website !

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn