◄ Terug

2011 - Iedereen Schots !

CategorieUilefeesten
Gepasseerd zondag 21 augustus 2011 14:00
Evenement zaterdag 20 augustus 2011 14:00 - zondag 21 augustus 2011 22:59

affiche2011voorsiteDaarnet had ik een bijna onweerstaanbare drang om in Uilegem verder te gaan opruimen. Buiten enkele lege flesjes bier, was er uiteraard niks meer om op te ruimen. De opruimingswerken zaten er gisteren reeds op, maar toch was er een kracht die mij naar de feestzone van onze Uilefeesten wou trekken.

Slenterend passeerde ik de gele borden met daarop ‘Welkom in Uilegem’. Pas op dat ogenblik realiseerde ik mij dat ik eigenlijk niet wou gaan opruimen, maar dat ik terug bij mijn vrienden wou zijn. Dat ik wou dat de feesten nog niet gedaan waren en dat ik wakker zou worden tussen de stand van de zuipkaarten en het frietkot van Tom Worste.

Normaal heb ik op het einde van de feesten steeds last van héél emotionele buien. Zij die mij goed kennen weten dat. Ik denk dat dit ‘emo-moment’ nu aan het gebeuren is. Het is heel moeilijk om mijn tranen niet de vrije loop te laten als ik eraan denk dat de weergoden ons een gans weekend gespaard hebben en dat ze pas van zich lieten horen op het ogenblik dat de opruimingswerken zo goed als gedaan waren.

Ik krijg het moeilijk als alle complimenten opnieuw door mijn hoofd flitsen. Complimenten aan het adres van àlle medewerkers, groot en klein, jong en oud, man en vrouw. De lofbetuigingen die zij mogen en moeten ontvangen zijn ook een klein beetje de mijne.

Ik krijg het héél moeilijk als ik eraan denk hoe mooi deze editie was. Het is emotioneel belastend als je de massa terug voor ogen ziet die op de been werd gebracht voor deze Uilefeesten. Hoe mooi de Schotse tinten op deze feesten waren. Velen zullen bij het lezen van deze brief opnieuw de muziek van Alvyn horen en ik denk dat zij het zelf niet zullen kunnen laten om een traantje weg te pinken bij de gedachte aan zoveel gevoel en sfeer…

Wij, samen met u, hebben iets moois neergezet. Samen met de Uil van Markegem zullen we de geschiedenis ingaan als een generatie die een dorp in beweging heeft gezet. Samen met de inwoners van Markegem, maar ook samen met de bezoekers die van ver buiten Markegem naar onze feesten komen, hebben wij ons dorp op de kaart gezet.

Vanaf nu is Uilegem een begrip. En we zijn trots en vereerd om er deel van uit te maken.

Alles laten bezinken en proberen de draad van het dagelijks leven terug op te pikken zal niet eenvoudig zijn. Daarom wil ik graag, samen met het bestuur, vanaf vandaag terug werken aan een nieuwe editie. Een editie waar u ongetwijfeld opnieuw bij zal zijn.

Tot volgend jaar.

Vriendelijke Uilegroeten,

Geert Colpaert.

 
 

Alle datums

  • van zaterdag 20 augustus 2011 tot zondag 21 augustus 2011

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

op Facebook...

De Uilefeesten hebben ook een Facebookpagina. Klik op het logo...

 

logofacebook

Uilegem / de Schat / de Sleutel

schild

Deel onze website !

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn