◄ Terug

2002 - 2e maal gelukt

CategorieUilefeesten
Gepasseerd zondag 25 augustus 2002 19:00
Evenement zaterdag 24 augustus 2002 14:00 - zondag 25 augustus 2002 23:59

affiche2002Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus was Markegem voor de tweede keer in de ban van de Uilefeesten: een verslag.

Markegem, een dorpje op de grens van Oost- en West-Vlaanderen, met niet meer dan 725 inwoners. Ooit bekend als “Grande Village”, tot vorig jaar leek het wel ingeslapen.

Echter sedert de eeuwwisseling wordt Markegem in augustus wakker geschud door de Uilefeesten. U was weer massaal aanwezig dit jaar. Het aantal bezoekers lag nog een stuk hoger dan in 2001.

Vrijdag was er nochtans paniek uitgebroken bij de organisatoren. Het weer was twijfelachtig en één enkel contract bleek niet waterdicht, maar met een beetje diplomatie en veel goeie wil van The Occasional Band werd snel een oplossing gezocht én gevonden.

Daarmee zijn we aangekomen in de Sporthal op zaterdagavond. Het podium stond àlweer op en top professioneel te schitteren, velen waanden zich in een echte concertzaal (de Uilefeesten waren bovendien niet  zo nat als Pukkelpop en zijn dus een aanrader voor volgend jaar). Er hing elektriciteit in de lucht, en die zou niet meer uitvallen…

Het publiek kwam tergend traag naar de zaal, maar tegen dat The Occasional Band voor het voetlicht trad, liep de zaal stilaan vol en de vaten stilaan leeg. De muzikanten voelden zich vereerd door de vedetten-ontvangst die ze hadden gekregen  en waren er volledig klaar voor. De koude schotel die ze tussen de kiezen kregen (merci luc en…, en jochen voor het vegetarisch gedeelte) zat daar misschien wel voor iets tussen, want ze leverden een prachtige set af, geruggesteund door een schare Markegemse jongeren. En het waren precies die jongeren, samen met de band die het dansen aanstekelijk maakten en ervoor zorgden dat de zaal op stelten stond. Merci, hé gasten…

De avond kon niet meer stuk, DJ Thomas zorgde op sublieme wijze voor de afsluiter van de avond en de afwezigen hadden alweer ongelijk. Onze medewerkers werkten nog door tot zes uur, lieten de koffie smaken (al is de koffie beter indien moeder hem maakt…) en gingen slapen voor een uur of drie (!!!). Niet zo plezant zou je denken: misschien niet, maar wij hoorden niemand klagen wanneer wij alweer aan het werk waren om u een mooie zondagnamiddag voor te schotelen.

De weergoden waren ons duidelijk gunstig gezind. Dansgroep de Uilkes uit Markegem kon al snel op de belangstelling rekenen van de toeschouwers van het eerste uur. Het geluid was stukken beter dan vorig jaar en ze toverden dan ook hun beste danspasjes te voorschijn.

Afwisselend met de Uilkes, kwam de Pfahldorferkappelle uit Dentergem te voorschijn. Nu ja, te voorschijn, ze bleven angstvallig dicht bij Antoon zijnen toog. Wij konden nochtans niemand betrappen op uitdrogingsverschijnselen, want de pinten vloeiden rijkelijk van bij de aanvang.

De autokeuringwedstrijd was uitgebreider dan vorig jaar. Naast de Flemish Opel Club waren ook the Devils Tuning aanwezig met enkele glimmende bolides. Ex Rode Duivel Luc Millecamps mocht samen met enkele specialisten de auto’s keuren en zag (met een stevige pint in de hand) dat het goed was. De winnaars van deze wedstrijd zijn elders in dit krantje te vinden.

De ballonvaarten gingen jammer genoeg niet door. Te veel wind, zo bleek na de test met het kleine ballonnetje. Dit kon wel eens juist zijn, want onze Sky Dancer leek veeleer op een breakdancer, al moet je dit gezien hebben eer je echt weet waarover we spreken.

Geen nood, want de mannen met de Side-Cars loodsten onze allerkleinsten en enkele groteren, probleemloos door de menigte om een ritje rond Markegem te maken. De rij wachtenden was bij momenten indrukwekkend, maar je hoorde niemand klagen. Bij de terugkeer in het dorp, zag men niets anders dan stralende gezichten.

Vooral de kinderen konden zich uitleven. De Uilympische spelen bleken een schot in de roos en het strafschopnemen was bijwijlen ‘David tegen Goliath’, al viel niet altijd uit te maken wie David was en wie Goliath. Koen ‘Pfaff’ kreeg namelijk met tegenstanders van diverse formaten en pluimage te maken. Maar één ding was zeker: het strafschopnemen was een plezante en ludieke bedoening.

Het palingpakken kon enkele weken terug reeds geoefend worden op de jaarmarkt in Dentergem, al waren de palingen op de Uilefeesten frisser en meteen ook gladder. Nu en dan kon er zelfs eentje ontsnappen en kwam met de hulp van een BM (bekende Markegemnaar) de vrouwen ambeteren.

Aan alles komt een eind. Zo ook aan de 2e editie van de Uilefeesten. Maar niet voordat de mannen van “Why Not ?” hun stempel op de feesten konden drukken. De Dentergemnaren speelden zowaar in open lucht de pannen van het dak. Ze riepen de medewerkers op de dansvloer en lieten (zwarte) Lola van de Kinks op Markegem los. Ambiance op het zebrapad en meteen het orgelpunt van deze feesten. Lang nadat de laatste noot uit de geluidsinstallatie kwam, vloeide de laatste druppel bier uit de tapkraan. Het was gedaan, de Uilefeesten 2002 zaten er op.

U was massaal aanwezig en dat doet deugd. Vooral als je een gans jaar hieraan gewerkt en hier naartoe geleefd hebt. Nu gaan we rusten, maar niet voor lang, want volgend jaar zal er vlug zijn, en we moeten nog zoveel doen. Het zal zwaar zijn, maar we voelen ons gesteund door de editie 2002 en door gans óns dorp. Het was schitterend. Markegem, wij zijn fier op u, fier dat wij van u zijn…

 
 

Alle datums

  • van zaterdag 24 augustus 2002 tot zondag 25 augustus 2002

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

op Facebook...

De Uilefeesten hebben ook een Facebookpagina. Klik op het logo...

 

logofacebook

Uilegem / de Schat / de Sleutel

schild

Deel onze website !

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn